Hur det fungerar

Vad är det för något? 

Bio-Ball är en tvättboll som du lägger i tvättmaskinen tillsammans med dina smutsiga kläder istället för tvättmedel. Den räcker för upp till 1500 tvättar. Det är ungefär fyra års tvätt. Den är fullständigt naturligt (varken parfym, alkohol eller andra kemikalier)

Genom att använda Bio-Ball sparar du cirka 9000Kr och skyddar jorden mot global uppvärmning

 

Hur fungerar den?

Inuti Bio-Ball finns 150 små kulor gjorda av biokeramik. När de kommer i kontakt med vattnet i tvättmaskinen bildar de ett skum som ändrar vattnets pH och gör det alkaliskt.

Djuprengöring: Det mycket alkaliska vattnet som skapas av Bio-Ball gör att smuts och jord frigörs naturligt i vattnet.

Desinfektion: Den här processen skapar också en naturlig effekt liknande väteperoxid som desinficerar kläderna och får bort bakterier och lukt.

 

Hur kan de räcka till 1500 tvättar?

De 150 biokeramiska små kulorna inuti Bio-Balls drar till sig lukter, smuts och avfall från tvätten. Du lägger helt enkelt ut kulorna i solen under en eftermiddag för att ladda dem. Detta behöver du bara göra cirka en gång för 30 tvättar. Mer än det behöver du inte göra.

 

Hur många bollar behöver jag?

Vi rekommenderar att du använder 2 bollar för en medelstor tvättmaskin (vanligtvis 6 kg kläder). Om du har en större maskin rekommenderar vi 3 bollar för 9 kg kläder och 4 bollar för 12 kg.